Marcel, ook wel genaamd “d’n Spieker” is al vanaf 1995 raadslid van ’t Bombakkes en is in 2011 prins geweest. Binnen ’t Bombakkes staat Marcel bekend als iemand die altijd voor alles en iedereen klaar staat. Hij is praktisch , handig een echte doener die heel veel werk verricht voor de Gennepse vastelaovend. Hij is altijd aanwezig bij alle activiteiten en is bijzonder geliefd in Gennep vanwege zijn inzet.

Foto: www.maasduinencentraal.nl

Marcel staat bekend om zijn technische inzet. Hij is altijd lid geweest van de technische commissie en heeft altijd veel hand en spandiensten verricht. Alle klussen die er lagen, en dat zijn er behoorlijk veel, komen uit de handen van Marcel. Klussen aan de prinsenwagen, klussen ter voorbereiding van de diverse activiteiten, opbouwen van de zaal , opbouwen van de tent. Marcel is er altijd bij en is zeer actief hierin.

Naast alle technische inzet heeft Marcel zich altijd ingezet bij vele aktiviteiten. Hij is lid van de optochtcommissie, zittingscommissie, schlagerbal. Hij is actief bij het Open huis als de prins is uitgekomen en is altijd bereid om bij de overige commissies te helpen. Daarnaast heeft Marcel een regelmatig een functie als adjudant of schorrie binnen het team van de prins gehad.

Marcel is een doener, heeft heel veel ervaring, maar doet ook echt alles vanuit zijn hart. Alles wat hij doet, doet hij met goede bedoeldingen. Vastelaovend is voor hem geen feest, maar een emotie, waar hij met hart en ziel achterstaat.
Marcel is iemand die zijn hele leven al betrokken is geweest bij de vastelaovend. In 1985 was hij al jeugdprins van de coloradokevers. In zijn jonge jaren was hij daar ook altijd actief en aanwezig bij alle activiteiten. Tot op de dag vandaag is hij daar ook nog bij betrokken.
Elk jaar wordt er voor extra inkomsten oliebollen gebakken op 30 en 31 december. Marcel heeft hier jarenlang bij ondersteund. ‘s morgens om 5 uur opstaan om mee voor ter bereiden en ’s avonds om 18 uur mee afsluiten en opruimen. Op oudejaarsavond lag hij gebroken op de bank, maar dan met een goed gevoel, want hij had de jeugdcarnaval geholpen en daar ging het hem om.
Ook voor hand en spandiensten weten de Waggelaars ( 50+ carnaval) hem te vinden, want iedereen weet: Marcel wil altijd wel helpen en ondersteunen daar waar nodig en dat altijd met een grote glimlach op zijn gezicht.

Een lintje voor Marcel!