1963 Prins Frans I

Een terugblik op de carnaval 1963
Op het druk bezochte prinsenbal waar een bonte mengeling van kleuren en een verscheidenheid aan uitbeeldingen en voorstellingen ons prinsenbal maakten tot een der best geslaagde van geheel de omtrek en in het bestaan onzer vereniging, deed Prins Frans onder groot enthousiasme zijn entree in het rijk der zotten voor de periode 1963-1964. Hij deed dit op een zeer charmante wijze, zijn functie waardig.
Op vrijdag bezocht de Prins met gevolg de ouden van dagen in huize Norbertus waar de oudjes door de Prins op gebak, een rokertje en natuurlijk een snapske werden getrakteerd.Zaterdag werden de kinderen van de eerste klas bezocht zowel de meisjes als de jongens en ook hier werd door de Prins een versnapering uitgedeeld.
Om 7 uur werd toen gestart met de Harmonie voor de ontvangst op het stadhuis, waar de burgermeester de bevoegdheden van de carnavalsstad voor drie dagen aan de Prins overdroeg In een kort antwoord dankte de Prins voor deze eer en zegde toe zorg te dragen voor een goed georganiseerde carnavalsviering. In de raadzaal werd na het serveren van de erewijn een geestige toespraak gehouden door de vorst, waarna Prins Frans een onderscheiding uitreikte aan de burgermeester.De receptie in Hotel de Kroon werd zeer druk bezocht, waar de avond met een dansje en een polonaise besloten werd. Zondag was er de grote optocht die weer duizenden mensen naar Gennep trok en tijdens welke optocht de Prins en gevolg ruim 1500 ons toffees over de menigte uitstrooide. s’Avonds volgde dan de traditionele rondgang langs diverse Feesttempels onder leiding van de Hofkapel om dan de avond te besluiten in Hotel van Bergen.Op maandag werd in de middag een film aangeboden aan de kinderen van de Augustinus-Stichting in zaal Royal. De avond werd besloten in Hotel de Kroon, waar de Prins de diverse prijzen uitreikte aan de gekostumeerde.Dinsdag werden dan de laatste feesttempels bezocht en besloot de Prins en Raad met Hofkapel de rondgang in Hotel van Bergen waar om twaalf uur een grootse finale werd gemaakt en Prins en Raad hoog op de troon gezeten afscheid namen van hun onderdanen. Toen de laatste tonen van de Hofkapel door de zaal schalden was dit het einde van een goed geslaagde carnavalsviering. Ex-prins Frans.